startbana

Apropå spådomar, efter att ha läst en krönika av Carolina Gynning i gratistidningen Punkt.SE (2006):

Jag hade varit hos ett medium som sa att jag skulle gifta mig med en utländsk man som älskade skjortor, hade väldigt kort hår och var sjukt rik. Beskrivningen etsade sig fast i mitt huvud, och jag valde nästan bort män som inte stämde in.”

Hon mötte till slut mannen som mediet hade beskrivit, men de gifte sig inte. Carolina tycker inte att man ska lita på allt som medier säger och det håller jag med om. Anledningen är att man själv formar mycket av sin tillvaro och det man råkar ut för genom hur man beter sig, tänker och känner.

Att besöka ett medium är inte säkert detsamma som att besöka en siare. Dessutom är inte alla siare mediala utan går på ren intuition eller läser av auran kring personen. Alla mediala personer vill dessutom inte sia om framtiden, så Carolina kunde lika gärna ha använt ordet siare istället för medium.

Ingen människa har en helt låst framtid, trots att det finns mål att uppnå och lärdomar att göra. Vi påverkar framtiden tillsammans, både den personliga och den gemensamma. Alla har vi lärdomar att göra. Om miljön förändras på vägen hittar vi nya spår, ofta på ett mentalt omedvetet plan. Om en siare avslöjar något som vi egentligen borde ha fått jobba oss till på egen hand, måste vi lära oss det på annat sätt. Vilket bland annat kan innebära att leva i andra konstellationer.

Eftersom Carolina hade förutspåtts gifta sig med en man som beskrivits detaljerat, började hon tänka, känna och bete sig annorlunda och kunde inte genomleva de upplevelser eller känslor som hon skulle ha gjort på naturlig väg. Det kan ha lett till att det inte blev något giftermål; den uttalade spådomen kan ha skapat en framtid som var motriktad sitt eget innehåll. Spänningen mellan Carolina och mannen hon kunde ha gift sig med skulle ha varit annorlunda om de båda varit ovetande från början. Carolina kan dessutom ha behövt genomleva erfarenheter med andra män för att lära sig något innan hon mötte honom, helt enkelt för att de skulle klicka ihop och vilja gifta sig.

Man kan aldrig veta exakt varför det blev som det blev i Carolinas fall, men spådomen var helt klart med och petade fram resultatet.

Tillbaka till sidan om medial vägledning

Dela detta: