Olikheter

Olikheter

Snigel

Var och en av oss har minst ett högre syfte här i livet. Både för oss själva och för att hjälpa omgivningen att uppnå sina mål.

Men, det mentala medvetandet bearbetar bara fysiska och känslomässiga intryck. När det gäller högre syften är vi som forskare med förbundna ögon, nedsläppta i en miljö som möjligen ger ledtrådar om vad vi skulle kunna jobba med för att övervinna rädslor och hinder och nå kunskaper och insikter som leder oss i mål.

Vad är det vi ska forska oss fram till? Vilka vägar ska vi ta? Varför är vi just på denna plats? Inte konstigt att vi går vilse ibland. Men det är också meningen.

Vi är inte här för att ”bara vara”. Om vi gör vårt bästa i det som känns rätt i hjärtat, får vi goda råd på vägen.

Halkar vi ner i diket, kan vårt mentala medvetande och ego ha fokuserat lite väl mycket önskemål om pengar, synlighet och acceptans hos andra. Många testar droger och rider ut i ”kemisk lycka” när inget annat hjälper. Vi tenderar att försöka bli ”framgångsrika” på ett sätt som varken ger oss inre frid eller leder oss i mål, för att det känns praktiskt och teoretiskt riktigt i vårt mentala medvetande och ego. Men det innebär även en konstant besvikelse över att livet inte känns som vi önskar. Bara avigt, trögt och jobbigt.

Vi är olika av en anledning. Vi behöver leva livet som det passar våra personliga förmågor, talanger och högre mål. Då kan vi också bidra med det högsta bästa till varandra.

Dela detta:
Kommentarer är stängda.